Crimson_seedless_grapes_on_the_vine ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ → CRIMSON SEEDLESS GRAPES Grape Team ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
επιτραπεζια σταφύλια crimson seedless Grape Team Λάρισα

Ποιοι είμαστε

Η ομάδα παραγωγών Α.Σ. «GRAPE TEAM» εδρεύει στην Χάλκη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην παραγωγή και εμπορία επιτραπέζιου σταφυλιού της ποικιλίας Crimson Seedless. Ιδρύθηκε στις 24/05/2018 και αναγνωρίστηκε στις 31/08/2018. Απαρτίζεται από μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας ”GRAPE TEAM” με συνολική καλλιεργήσιμη έκταση 350 στρεμμάτων.

επιτραπεζια σταφύλια crimson seedless Grape Team Λάρισα
επιτραπεζια σταφύλια crimson seedless Grape Team Λάρισα

Πιστοποιήσεις Grape Group

Το τελικό προϊόν παράγεται ακολουθώντας πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και πιστοποιείται με GLOBAL GAP και AGRO.

Global GAP AGRO

Crimson Seedless Grapes

crimson-grapes3

Μια ποικιλία αμερικανικής προέλευσης επιτραπέζιου άσπερμου σταφυλιού. Όψιμη με περίοδο ωρίμανσης αρχές Σεπτεμβρίου και μετά. Ποικιλία μεσαίου μεγέθους με ερυθρό χρωματισμό τραγανή και με γλυκιά γεύση. Ρόγα18-22 χιλιοστά. Καλή αντοχή στις μεταφορές και ικανοποιητική μετασυλλεκτική διαχείριση.

Τα κτήματα είναι “σκεπασμένα” με αντιχαλαζικη προστασία.

Οι στρεμματικές αποδόσεις ποικίλουν ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και το έδαφος αλλά κατά μέσο ορό η παράγωγη είναι περίπου 2 τόνοι και το 80 % της παράγωγης μας βρίσκεται στην πρώτη ποιότητα.

Στοιχεία Καλλιέργειας

Αναλυτική διαδικασία για την καλλιέργεια των σταφυλιών μας.

Εγκατάσταση

Οι αποστάσεις φύτευσης που εφαρμόζονται είναι 1.20-1.40 μεταξύ των φυτών και 2.80 μεταξύ των γραμμών. Το φυτό απαιτεί υποστύλωση.

Εργασίες κατά τη
διάρκεια του έτους

ΦΕΡΟΥΑΡΙΟ: Κλάδεμα
ΜΑΙΟ – ΙΟΥΛΙΟ: Βλαστολόγηση (αφαίρεση κλαδιών χωρίς τσαμπιά), ξεφύλλισμα.

Ψεκασμοί

Συνήθως περισσότερα από 20-25 ραντίσματα. Στους ψεκασμούς περιλαμβάνονται και οι γιββεριλινες για την αύξηση του μεγέθους της ρόγας στα τσαμπιά ώστε να έχουμε εμπορεύσιμο μέγεθος ρόγας. Από τον Ιούνιο γίνονται υδρολιπάνσεις.

Πότισμα

Ανά 8 μέρες περίπου.

Συγκομιδή

Η συγκομιδή ξεκινάει από τις αρχές Σεπτεμβρίου με αποδόσεις 1800-2000 κ/στρ. αλλά ευκολα φτάνουν και τα 2500κ/στρ.

Διατροφικές Αξίες

Άμεσα συνδεδεμένο με την καλοκαιρινή διατροφή, το σταφύλι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα των Ελλήνων, τόσο λόγω της δροσιστικής και ιδιαίτερης γεύσης του, όσο και λόγω της υψηλής θρεπτικής του αξίας.

Συγκεκριμένα το σταφύλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συγχρόνως είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο (Ca), φώσφορο (P), κάλιο (Κ), και σίδηρο (Fe). Το αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 16 στοιχεία που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό, τα 12 πιο βασικά περιέχονται στα σταφύλια (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο κ.α.). Επίσης το σταφύλι λόγω του καλίου που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που αναδεικνύουν την προστατευτική δράση του σταφυλιού και των παραγωγών του ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνου, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών της ομάδας των φλαβονοειδών που περιέχουν και φαίνεται να συντελούν στη πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου (του στήθους, του παχέος εντέρου, του δέρματος, του ήπατος). Μάλιστα έχει βρεθεί ότι τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο κουκούτσι του σταφυλιού, μειώνουν τη χοληστερίνη και βοηθούν στην πρόληψη καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Το σταφύλι αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών που συντελούν στη καλή λειτουργία του εντέρου και μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας και αιμορροΐδων.

Συνιστάται το σταφύλι να καταναλώνεται με τη φλούδα και τα κουκούτσια για να προσλαμβάνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του αλλά μπορεί κάλλιστα να συνοδευτεί με τυρί όπως φέτα και γραβιέρα ή ακόμα και να μαγειρεύεται μαζί με κρεατικά.

Επίσης, το σταφύλι κατέχει ξεχωριστή θέση και στην κοσμετολογία, οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών, βοηθώντας στη διατήρηση της νεότητας και κατατάσσοντας το σταφύλι ανάμεσα στα πιο αποτελεσματικά συστατικά ενάντια στη γήρανση.

Παράλληλα, λόγω των αποτοξινωτικών του ιδιοτήτων δίνει λάμψη στο δέρμα και βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Στην σύγχρονη κοσμετολογία, εκτός από τα πολύτιμα συστατικά του, χρησιμοποιούνται και τα έλαια του κουκουτσιού του ως έλαια βάσης, λόγω της υψηλής πτητικότητας τους

ευρωπαικο γεωργικο ταμειο αγροτικης αναπτυξης
ελληνικη δημοκρατια υπουργείο αγροτικης αναπτυξης
προγραμμα αγροτικης αναπτυξης
εσπα 2014-2020

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Α.Σ. “GRAPETEAM” (για το έτος 2020)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΒΑΙΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΜΙΑΣ
ΖΑΧΑΡΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΒΑΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΤΣΙΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΑΤΣΙΚΗ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΓΚΑΡΛΕΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΟΥΛΗ ΑΝΝΟΥΛΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΓΑΝΟΧΩΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

Κατάσταση μελών ομάδας (για το έτος 2020)

Επικοινωνήστε με την GrapeGroup

Διεύθυνση:
Χάλκη Λάρισας

Τ: 6942 522 353 – 6983 191 917
E: info@grapegroup.gr

All Rights Reserved ® 2021 Grape Group. Designed by Phoenix Digital Agency